Domates sosuyla tursu nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel turşu lezzetine farklı bir dokunuş getiren domates soslu turşu, salçanın ferahlatıcı tadıyla yaz-kış sofralarınızı renklendirecek. Salatalıkların çıtır dokusu, sarımsak ve nanenin aromasıyla birleşerek benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor.

20 Kasım 2025

Domates Soslu Turşu Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg salatalık (kornişon tercih edilir)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı nohut (turşunun diri kalması için)
  • 1 dal taze nane veya dereotu

Yapılışı:


  • Salatalıkları güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin. Sarımsakları soyun.
  • Büyük bir kavanoza salatalıkları ve sarımsakları düzgünce yerleştirin.
  • Bir tencerede suyu kaynatın, içine domates salçasını ekleyip iyice karıştırın.
  • Salçalı su ılındıktan sonra sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu kavanoza salatalıkların üzerini geçecek şekilde dökün.
  • En üste nohut ve nane/dereotunu ekleyin.
  • Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 3-5 gün bekletin.
  • Turşu olgunlaştıktan sonra serin bir yerde muhafaza edin.

Not:

  • Turşunun daha hızlı olgunlaşması için güneş gören bir yerde bekletebilirsiniz.
  • Domates salçası yerine 2-3 adet rendelenmiş taze domates de kullanabilirsiniz.
  • Kavanozun kapaklarının paslı olmamasına dikkat edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Organik Domates Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Organik Domates Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sebzeli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Domates Çorbası Kaç Kalori?
Domates Çorbası Kaç Kalori?
Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Domates Kürü Tarifi ve Malzemeleri
Domates Kürü Tarifi ve Malzemeleri
;