İlk olarak boş bir kapta, kaynatılmış ılık su hazırlıyoruz. Ardından yıkadığımız domateslerimizi büyük ise dörde, küçük boy ise ikiye kesiyoruz. Turşuyu kuracağımız kabı hazırlıyoruz. Bu kap cam olursa, daha sağlıklı olur. Büyük cam kavanozun içine doldurmadan önce en alt kısma nohutları atıyoruz.
Nohut, turşunun ekşimesini sağlıyor. Daha erken oluşmasına yardımcı oluyor. Sonra kesmiş olduğumuz domateslerimizi, sıkıştırarak, cam kavanoza basıyoruz. Ara ara sarımsaklardan ve limon tuzlarından atıyoruz. İşlemimiz bitince son olarak, kaya tuzunu döküyoruz, sirkemizi boşaltıyoruz ve suyumuzu aldığınca dolduruyoruz. En üstüne ise maydanozları kapak gibi kapatıyoruz. Turşu kurma işlemimiz bitti fakat, kavanozumuzun kapağını kapatmıyoruz. Bir gece ağzı açık kaldın ki eksilebilir, o yüzden üzerine su ekleyebiliriz ve tuzuna da bakalım. Ertesi gün iyice kapağını kapatalım. Hava almaması gerek yoksa kısa sürede bozulmasına sebep olur. Karanlık ve serin bir yerde kalmasına özen gösterelim. Yaklaşık 20-25 gün sonunda açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.