Domates Püresi

Domates püresi, özellikle yaz mevsiminde kendine has kokusu ve tadı olan domatesi kış mevsiminde de sofralarımızda ve yemeklerde eksikliğini hissetmemek için domates püresi en ideal çözümdür. Genellikle yazın hazırlanan domates püreleri kışın yemeklere ayrı bir lezzet katmaktadır. Ayrıca domates püresini hazırlamak oldukça kolay ve basittir.

Domates püresi nasıl yapılır?


Öncelikle mevsiminde tadına bakarak güvendiğiniz yerden size kış için yeterli gelecek kadar domatesleri alın. Özellikle domatesi seçerken kokusuna ve doğal organik olmasına özen gösterin. Bunun için mümkünse domates tarlasından alma imkânınız var ise orayı tercih edin. İlk önce domatesler güzelce yıkanarak bir kenara sularının süzmesi için alınır. En pratik yöntem domates kabuklarını soymadan blendardan geçirerek püre haline kolaylıkla getirebilirsiniz. Daha sonra kaynatacağınız tencerenin içine püre haline getirdiğiniz domatesleri ilave edin. Ocağın altını kısın ve pişmeye bırakın. Çoğunlukla domates püresi pişerken mutlaka suyunu çekene kadar arada bir karıştırılmalıdır. Suyunu çektikten sonra pişmesine yakın 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzunu ilave edin ve karıştırın. Domates püresini bir müddet daha kaynatın, koyulaştığı zaman domates püresi artık pişmiş demektir. Hazırladığınız domates püresini temiz cam kavanozların içerisine koyup kapağını kapatın ve hemen ters çevirelim. Özellikle domates püresini koyduğunuz kavanozları mümkünse belli bir süre zarfında kesinlikle yerinden hareket ettirmeyin.
Bu arada domates püresinin tutup tutmadığını kavanozun kapağından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer kavanozun kapağı içine doğru hafifçe çukurlaşmış ise domates püresi tutmuş demektir. Ancak kapağı içine doğru esnememiş olan kavanozdaki domates püresini hemen tüketmenizde fayda vardır.

Domates püresi, özellikle domates püresinin olduğu kavanozları mutlaka güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Açılan kavanozları kullandıktan sonra kalanını mutlaka buzdolabında saklamaya özen gösterin. Domates püresini bulunduğu kavanozları özellikle kapakları alt tarafa gelecek şekilde ve karanlık yerde yaklaşık bir sene boyunca rahatlıkla saklayabilirsiniz. Kullanmak için açtığınız kavanozları en az üç gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Ancak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında yaklaşık beş gün saklayabilirsiniz. En çok dikkat edilmesi gereken husus ise mutlaka kavanozları hazırladığınızda üzerine tarihi yazmayı unutmayın. Eğer kavanozun kapağında dışa doğru bombelik oluşmuş ise o kavanozdaki domates püresini kesinlikle kullanmayın.
19.01.2024 03:57:00
Domates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domates Püresi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Domates Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Domates Çeşitleri

Domates Çeşitleri, Patlıcangiller ailesinden olan domates, yaygın olarak tarımı yapılan, meyveleri olan bir bitki türüdür. Bir yenidünya bitkisi olan domates...
Devamını Oku

Domates

Domates: Latince ismi, Lycopersicon esculentum olan yaprakları tüylü, çiçekleri salkım gibi olan patlıcangillerden meyvesi de yenebilen bir türüdür. Ana vata...
Devamını Oku

Fırında Patates Domates Biber

Fırında patates domates biber, çok sevilen sebze yemek yemeklerinden biridir. Pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Kimi sade olarak yapar ve meze...
Devamını Oku

Saksıda Domates Yetiştirme

Saksıda Domates Yetiştirme: Domates tohumlarını hazır paket almak yerine köylerde yetiştirilen domateslerin çekirdeklerini bir peçete ya da kâğıt havlu ...
Devamını Oku

Hamilelikte Domates Yemek

Hamilelikte Domates Suyu; Bilindiği gibi hamilelik dönemi bayanların en hassas dönemidir. Bu dönemde yemelerine içmelerine son derece dikkat etmelidirler. Bu...
Devamını Oku

Domates Ağacı

Domates Ağacı, Bir diğer ismi Tamarillo veya Tree Tomato olarak bilinen yumurta şeklinde ince kabuklu meyvedir. Küçük ağaçlarda yetişir. Meyvesinin büyüklüğü...
Devamını Oku

Kuru Domates Zeytinyağlı

Kuru Domates Zeytinyağlı, kahvaltı yapmaktan hoşlanmayan bazı kişilere bile kahvaltıyı sevdirecek bir lezzettir bu zeytinyağlı kuru domates. Zeytinyağında be...
Devamını Oku

Domates Çorbası Kaç Kalori?

Domates Çorbası Kaç Kalori; domates sofralarımızdan eksik olmayan bir besin kaynağıdır. Çok kolay bulunan ve her yerden temin edeceğimiz bir besindir. Domate...
Devamını Oku

Domates Hurması

Domates hurması, olarak da bilinen Trabzon hurması ya da cennet elması çok yararlı bir meyvedir. Bu isimle anılmasının nedeni, sanırız bir domatesi andırması...
Devamını Oku

Domates Kaç Kalori?

Domates kaç kalori? İçeriğinde C ve A vitamini, potasyum, mangan minerallerinin güzel bir kaynağıdır. Az kalorili ve fazla lifli olması buna bağlı olara...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, çok lezzetli oluyor. Özellikle kış aylarında, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketiliyor. Domates kurusu mezesi Türkiye'de özel bir y...
Devamını Oku

Domates Biber Konservesi

Domates Biber Konservesi, Yaz ayı boyunca mis kokulu domates ve biberlerle lezzet dolu yemekler pişiriyoruz. Tam mevsiminde yetişen bir sebze ya da meyvenin ...
Devamını Oku

Domates Tarlası

Domates tarlası sonbaharda tarla kuru iken dip kazan çekilmelidir. Ağır killi topraklara da doğrudan tohum ekimi üretiminden kaçınılmalıdır. Aksi takdirde to...
Devamını Oku

Domates Yetiştiriciliği

Domates Yetiştiriciliği, domates sıcak ve ılıman iklimde yetişen bir sebzedir. Yetiştirme evrelerinde ısı sıfırın altına (-2,-3 ºC'ye) düştüğünde bitki ...
Devamını Oku

Biberli Domates Sosu

Biberli Domates SosuÜlkemizde sos çeşitleri oldukça fazla tüketilmektedir. Bu sosların çoğu özellikle domates ile biber içermektedi...
Devamını Oku

Havuçlu Domates Çorbası

Havuçlu domates çorbası, aslında çok eski zamanlardan beri tüketilen yiyeceklerden biridir. Çünkü sade olan domates çorbasının tarihi çok eski zamanlara daya...
Devamını Oku

Kışlık Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır

Kışlık acı domates sosu nasıl yapılır, Balkonda küçük saksılarda yetiştirdiğim cin biberleri de adeta salkım üzüm gibi sebze verdi. Yanı oldukça fazla biber ...
Devamını Oku

Domates Kızartması

Domates kızartması, genel olarak domates ile pek çok çeşitte farklı tatlar yapılabilmektedir. Soslar, püreler, salça ve domates kızartması gibi, içine birkaç...
Devamını Oku

Güneşte Domates Kurutma

Güneşte domates kurutma, şimdilerde özellikle her mevsim kolaylıkla domates yetiştirilebilmektedir. Ancak yaz ayındaki domatesler ile diğer mevsimlerde serad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Domates Çeşitleri
Siyah Domates Tohumu
Domates
Fırında Patates Domates Biber
Saksıda Domates Yetiştirme
Son Forum Konuları
Siyah Domates Fidesi Lazım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024