Domates Kızartması
Domates kızartması, genel olarak domates ile pek çok çeşitte farklı tatlar yapılabilmektedir. Soslar, püreler, salça ve domates kızartması gibi, içine birkaç malzeme ekleyerek hazırlanan domates kızartması çok farklı bir lezzete ve damak tadına hitap etmektedir. Aynı üründen bu kadar değişik lezzetler nasıl ortaya çıkabiliyor hiç düşündünüz mü? Çoğunlukla domates en çok tüketilen başlıca besin ögesinden birisidir.
Bunun için bu temel gıda istendiği gibi lezzetlenebildiği gibi farklı yemeklerde yapmak mümkündür. Domates kızartmasını duydunuz zaman şaşırabilirsiniz, ancak denediğinizde ne kadar farklı bir tat yakaladığınızı göreceksiniz.
Domates kızartması için gerekli olan malzemeler- 6 adet sert ve olgun kırmızı domates,
- 1 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi,
- 50 gram un ya da çekilmiş bayat ekmeğin içi,
- 1 çorba kaşığı ufalanmış tulum peyniri,
- 1 demet dereotu,
- Yeterli miktarda tuz,
- İsteğe göre kırmızı pul biber,
- Kızartmak için sıvı yağ,
Domates kızartması nasıl yapılır?
Önce dereotunu ayıklayarak yıkayalım ve tulum peynirini de ufalayarak ikisini birbirine karıştıralım. Hazırladığımız tulum peyniri ve dereotu karışımı tabağın içine alalım. Başka bir tabağın içine galeta ununu ya da çekilmiş bayat ekmek içini koyalım. Diğer tabağın içine de kaşar peyniri rendesini hazırlayalım. Bu arada domatesleri iyice yıkayalım ve sapını ve yeşil kısımlarını alarak birer santim kalınlığında halka şeklinde doğrayalım.
Tavaya kızartma yağını koyalım ve ısıtalım. Yuvarlak şekilde kestiğimiz domatesleri ilk önce dereotu karışıma, arkasından galeta ununa, daha sonra da kaşar peyniri rendesine her iki taraflarını batıralım. Tavada kızan yağın içine atarak domatesleri kızartalım. İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Ama tercihen sıcak servis önerilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:28:30
Domates Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|