Domates Kabuğu Nasıl Soyulur
Domates Kabuğu Nasıl Soyulur, Kış hazırlığı yaparken belki en çok zorlandığımız şey menemen veya domates kurutmasıdır. Bunların haricinde daha kış için yaptığımız birçok konserveye domates girmektedir. Kadınlar domates ile yaptığı her ürünü yaparken zorlanırlar çünkü, kilolarca domates kabuğu soymak çok zahmetli bir iştir. Bir de öyle kimseler vardır ki, günlük hayatta salatanın içerisine bile doğradığı domatesin kabuğunu soyarlar.
Domates kabuğu soymak özellikle de bir de kilolarca domates soymak zorundaysanız tam bir çileye dönüşür. Aslında domates soymanın son derece kolay bir yolu vardır.
Domatesleri kolay bir şekilde soymak için yapmanız gerekenler şu şekildedir- Öncelikle büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup ocağa alın ve kaynatın.
- Kaynayınca ocağın altını en kısık ayara getirin ve ocağın kenarına soğuk su dolu başka bir tencere koyun.
- Domateslerden tencereniz aldığı kadar sıcak suya atıp, birkaç dakika bekletin.
- Sakın tencerenin içerisinde kaynayacak kadar bekletmeyin. Daha sonra kevgir yardımı ile sıcak sudan çıkartıp soğuk suyun içerisine atın. Birkaç dakika da soğuk suda bekletip bir tepsiye çıkartın.
Kalan domateslere de aynı işlemi uygulayın. Bu işlemi uyguladığınız domateslerin, tıpkı haşlanmış patates gibi kolaylıkla ve kabuğunda hiç domates artığı bırakmadan, kabuğunun ince bir zar gibi soyulduğunu göreceksiniz.
Salataya kullanacağınız domatesleri bile bu yöntemle soyabilirsiniz.
Sıcak suyun içerisinde çok uzun süre kalmadığı için tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
18.01.2024 23:50:16
Domates Kabuğu Nasıl Soyulur ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|