Domates çorbası kaşarlı: Soğuk kış aylarının aranan yemeği bir kâse sıcak çorba. Haliyle yaz bitti kaldık kar buz ve soğukla baş başa malum bir de girip olma tehlikesi var bizde ne yapıyoruz. Sıcacık bir
kaşarlı domates çorbası yapıyoruz ve hem kendimizin hem de sevdiklerimizin içini bu sıcak çorba ile ısıtıp gripten koruyoruz. Kış aylarında hormonsuz ve organik domates bulmak bir hayli zordur.
Benim tavsiyem yazdan bol bol domates konservesi hazırlayıp kış için saklamak. Hem elinizin altında hazır doğranmış hem de sağlıklı ve organik domatesimiz olur. Yazmış olduğum
domates çorbası kaşarlı tarifi sizde bir akşam yemeğinde başlangıç olarak ikram edebilirsiniz.
- 4-5 adet iri boy domates veya yarım kilo domates konservesi,
- İki yemek kaşığı tereyağı,
- İki yemek kaşığı un,
- Bir tatlı kaşığı toz biber,
- Bir çay kaşığı tuz, dilerseniz sonra ilave edersiniz,
- Bir su bardağı süt,
- Bir litre sıcak su,
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- 200 gram rendelenmiş kaşar, üzeri için,
Domates Çorbası Kaşarlı Nasıl Yapılır?
Derin bir tencere tereyağı ve unu koyup unun çiğ kokusu kalmayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra domatesleri soyup robotta iyice çıkıyoruz hiç pütür kalmayacak şekilde. Varsa ise domates yerine yarım kilo domates konservesini robottan geçirip kavurduğumuz un ve tereyağın içine koyabilir ve hızlıca karıştırabilirsiniz.
Biber salçası ve toz biber attığımız çorbaya sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak da ayrı bir yerde ısıttığımız sütü kaynayan çorbamızı ilave edip tuz atıyoruz bir taşım daha kaynayan domates çorbamızı ocaktan indirip sıcak sıcak servis kasesine alıyoruz. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirinden dileğinize göre iki veya üç kaşık koyup servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık afiyet şifalar olsun.