{ "title": "Yeşil Domates Turşusu", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/yesil-domates-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 05:58:53", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Yeşil domates turşusu, Turşuyu sevmeyen yoktur galiba. Özellikle de kuru baklagillerin yanında, olmazsa olmazlardandır. Önceden ninelerimiz, büyük bidonlara turşularını kurarlarmış. Bahar ve yaz aylarında kurulan turşular, kış için en önemli yiyecektir. Sebzelerin vitaminleri bozulmadan, uzun sürede tutabilen tek şeydir turşu. Dalından taze koparılmış ya da pazardan taze aldığımız yeşil domatesler, turşu yapmak için en ideal sebzedir. Bahçesi olup domates yetiştirenler, artık bahar ayına yaklaştıklarında, domateslerin kızarması yavaşlar ve yeşil duran domatesleri toplayıp turşu yapabilirler. Ben her turşu yaptığımda muhakkak yeşil domates, diğer adıyla (Fireg)'den de turşu yaparım. İnanın diğer turşular gibi yeşil domates turşusu da çok lezzetli oluyor. Yemeklerimizin yanına bir çeşit, yeni bir tat kazandırıyor. Her sene yaptığım domates turşusu tarifini sizlerle paylaşmak isterim.