{ "title": "Kuru Domates Zeytinyağlı", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/kuru-domates-zeytinyagli.jpg", "date": "19.01.2024 18:47:16", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Kuru Domates Zeytinyağlı, kahvaltı yapmaktan hoşlanmayan bazı kişilere bile kahvaltıyı sevdirecek bir lezzettir bu zeytinyağlı kuru domates. Zeytinyağında bekledikçe daha da lezzetlenir ve o yağına ekmeği bandıra bandıra yemesine de doyum olmaz. Hele bir de mısır ekmeği ise süper olur. Yanında siyah zeytin ve tulum peyniriyle daha bir güzel oluyor. Domatesi ben kurutmadım, keşke mümkün olsa da kendim yapsam, öyle fırında veya mikrodalgada kurutmayı da hiç denemedim ve aynı lezzette da olacağını zannetmiyorum. Hazır kurutulmuş olarak satın aldım ve baharatlı zeytinyağında beklettim. Yarım kiloluk bir kavanozu dolduracak kadar kuru domates kullandım ama siz daha küçük kavanozlara yapabilirsiniz. Bu yüzden miktar vermiyorum.

Kuru Domates Zeytinyağlı Malzemeleri
Kuru Domates Zeytinyağlı Nasıl Yapılır?

Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve daha sonra da süzün. İsteğinize göre bütün olarak ya da 2-3 parçaya kesebilirsiniz. Kavanoza veya derin bir kaba domatesleri sıralayın ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Kekik veya biberiye yapraklarını ve baharatlarını da ilave edin. Dilimlediğiniz sarımsağı da ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve iyice karışması için sallayın. Buzdolabında bekletin ve kullanacağınız zaman için bir miktar çıkarıp servis tabağına alın, isteğe göre üzerine ceviz de ilave edebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz herhangi bir baharatta ilave edebilirsiniz, tamamen damak zevkinize kalmış. Kullanmadan önce en az 24 saat dolapta bekletin lezzeti yağına geçsin. Domatesler tuzlu olduğu için önceden kesinlikle tadın ve ona göre gerekirse eğer tuz serpebilirsiniz. Kurutulmuş domates mayhoş tadı ile hafta sonu kahvaltı masalarınızı renklendirecek değişik bir lezzet, hazırladığınız kurutulmuş domates kahvaltılık karışımı akşam yemeklerinde meze olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca salatanızın içine kurutulmuş domates kahvaltılık karışımından koyarak salatalarınıza renk ve lezzet katmanız da mümkün. Kurutulmuş domates kahvaltılık karışımını salatalarınız da mutlaka kullanın. Kurutulmuş domates, karabiber ve biberiye tadı yağın içerisine işliyor ve lezzeti harika oluyor. Kışın domates yemiyoruz biz. Hem sağlıksız aynı zamanda tatsız olurlar. Pahalı oluşu da ayrı bir sorun zaten. Bunun yerine yazdan hazırladığım domates rendesi veya kurutulmuş domates tüketiyoruz. Bu da kurutulmuş domatesi tüketme yollarından biri. Şayet zeytinyağına ekmek banarak yemeyi sevenlerdenseniz bu tarife bayılacağınızdan eminim. Daha da güzeli çok kolay bir şekilde hazırlanmasına rağmen sofrayı çok zengin gösteren bir tarif. Ben baharat olarak zeytinyağına en fazla yakışanları kullandım. Siz damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin kekik ve karabiber de çok yakışacaktır. İmkânınız varsa yanına bir de cevizli tam buğday unlu ev ekmeği yapın. Ama parmaklarınıza dikkat edin onları da arada götürebilirsiniz.
" } ] }