{ "title": "İrmikli Domates Çorbası", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/irmikli-domates-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 07:56:43", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "İrmikli domates çorbası çok sağlıklı ve vitaminlidir. Çorbalar sofralarımızın baş tacıdır. Çorba her sofralara yakışır. Çok hafiftir. Ayrıca kış aylarında çok güzel gidiyor. Çocuklar da severek içiyorlar. Bu çorba domatesle yapıldığı için domatesin bütün malzemelerini içeriyor. Domatesin, çorbası, salatası, salçası ketçabı yapılıyor. Kısaca domatesten birçok şey yapılıyor. Domatesle yapılan her şey çok faydalı oluyor. Çorbalar her yörede yapılır ve farklılık gösterir. Lif açısından zengin kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Daha sonra mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı oluyor ve kabızlığı gideriyor. İyi bir idrar söktürücü ve vücuttaki zararlı maddenin uzaklaştırmasını yardımcı oluyor. Böbrek taşlarının düşürülmesine de yardımcı oluyor. Kanı temizliyor. Kanseri özellikle de prostat kanserini, önlemekte çok yetkili oluyor. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Damar sertliğine ve romatizmaya çok iyi geliyor. Yaşlanmayı geciktirir. Cilde tazelik veriyor. Domates taze olarak yenilebilceği gibi yemeklerde, domates salçası, ketçap ve turşu yapımında kullanılıyor. Ayrıca, domates cilt bakımı için de yarallıdır. Cilde tazelik ve renk veriyor.

İrmikli domates çorbasının malzemeleri
Terbiyesi için
Üzeri için
İrmikli domates çorbası nasıl yapılır?

İlk önce çorbayı pişireceğimiz tencereyi sıvı yağı ekleyelim. Sonra irmikleri koyu sarı bir renk alana kadar kavuralım. Üzerine rendelenmiş ya da blenderden geçirilmiş domatesleri ekleyelim, domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyelim. Salçada iyice kavrulunca sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra tuzu ve karabiberi de ekleyelim. İlk etapta 5 su bardağı su eklesek de daha sonra bir miktar daha su ekleyelim. Daha sonra üzerinde yüzen ufak da olsa domates parçalarından hoşlanmadığımız için çorba pişerken içine blenderı isterseniz çalıştırabilirsiniz. Çorbayı ocaktan almadan yaklaşık 5 dk önce, bir kâsede çırptığımız süt ve yumurtayı, yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak ilave edelim. Bir süre daha kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alalım. Son olarak üzerine naneli tereyağı üstüne gezdirerek servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }