{ "title": "Domates Kurusu Mezesi", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/doamtes-kurusu-mezesi.jpg", "date": "20.01.2024 07:11:47", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Domates kurusu mezesi, çok lezzetli oluyor. Özellikle kış aylarında, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketiliyor. Domates kurusu mezesi Türkiye'de özel bir yere sahip olan meze çeşitlerindendir. Yaşanılan bölgenin kültürel özeliklerini yansıtan yemeklerdir. Lezzeti ve hafif olması ile herkesin beğenisini kazanıyor. Mezeler ana yemeklerden çok farlı olarak yapılan özel bir yemektir. Mezeler sofralarımızın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergiler. Genellikle ezme ve karışım şeklinde yapılıyor. Çoğunlukla rakı sofralarında bulunuyor. Mezelerin soğuk olması daha lezzetli oluyor. Mezelerin soğuk olması daha çok tercih ediyor. Domates kurusu mezesi, meze çeşitlerinin arasında yer alıyor. Birçok yemeklerin yanında yenilen bir mezedir. Domates kurusu mezesi genellikle kış aylarında, yaz aylarında kurutulmuş domateslerle yapılıyor. Bu nedenle vücudumuz için gerekli olan bütün vitaminleri ve mineralleri kurutulmuş domateslerden alıyoruz. Domates kurusu mezesi sofralara çok yakışıyor ve sofralarımızı süsleyen bir meze çeşididir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Domates kurusu mezesini yapmak için kurutulmuş domatesleri marketlerde ya da aktarlarda kolayca bulabilirsiniz. Domatesleri yaz aylarında kurutarak da elde edebilirsiniz. Birçok meze çeşidi vardır ama en çok sevilen mezelerde birisi domates kurusu mezesidir.

Domates kurusu mezesinin malzemeleri
Domates kurusu mezesi nasıl yapılır?

Domates kurusu mezesi yapmak için önce domateslerimizi sıcak suyun içinde biraz bekletelim. Çünkü kuru domateslerin biraz yumuşaması lazım. Sonra yumuşayan domateslerin her birini üçer parçaya ayıralım. Daha sonra ayrı bir kap içinde kekikle birlikte zeytinyağını karıştıralım. Sonra parçalara ayırdığımız domatesleri de ilave ederek güzelce karıştıralım. Daha sonra bu işlemden sonra karıştırdığınız bu malzemeleri servis tabaklarının üstüne azar azar serpelim. Bunun ardından siyah zeytinleri de çekirdeklerinden ayıralım. Zeytinleri son süsleme işleminde hem lezzet hem de daha hoş bir görüntü amaçlı kullanabiliriz. Domates kurusu mezesini yaparken zeytinyağı kullanırsak mezenin lezzetini daha çok artıyor. İşte bu işlemlerden sonra domates kurusu mezesini en pratik şeklinde yapmış oluyoruz. Domates kurusu mezesi sofralarımıza güzel bir görüntü oluşturuyor.

Afiyet olsun.

" } ] }