{ "title": "Derin Dondurucuda Domates Saklama", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/derin-dondurucuda-domates-saklama.jpg", "date": "19.01.2024 17:04:34", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Derin dondurucuda domates saklama, tüm özellikte bir sene yemeklerimizde anında hemen soğan denli sık sık kullandığımız özellikte bir sebze/meyvedir. Zaten tamamı ile güneşli yaz aylarına ilişkin meydana gelen bu nebat yıllardır seralarda kış ayları amaçlı de üretiliyor ama biliyorsunuz ki sağlığımız amaçlı en doğrusu önceden meydana geldiği benzeri her şeyi bizzat mevsiminde yemektir. Bu yüzden vatandaşlar yıllardır domatesin tadını kışa saklayabilmek amaçlı salça yapmışlardır. Ev yemeklerinde salça kullanımı epeyce zorlu ve uzunca bir iş. Özellikle de büyük şehirlerde çalışan bayanlar amaçlı hakikat salça mahalline getirmek yüreklilik arzu eder. Bu yüzden salça kullanmaktansa bazı yollarla kışa domates saklamayı tercih edilmektedir.

Derin dondurucuda domates saklamak

Bu yöntem çok basittir ama dikkat gerektirir. Şayet kocaman büyüklükte bir derin dondurucunuz varsa işiniz çok fazla kolaydır. Dalından koptuğu denli kıtır ve lezzetli çiğ domates saklayabilirsiniz. Bunun amaçlı çok fazla sağlam ve etli domatesleri sirkeli suda güzelce güzelce yıkayıp kuruladıktan ardından tüm olarak da veya küp şeklinde keserek veya kabuklarını ayıklayıp ardından blenderden geçirerek kilitli buzdolabı poşetlerine doldurup saklayabilirsiniz. Kocaman dondurucularda özel bir şeyler saklarken paketlerin etiketlenmesine ve yerleştirildikleri yerden rahatlıkla çıkarılabilmesine ilgi göstermek gereklidir.

Domates püresini pişirerek kavanozlarda saklamak

Bu iş amaçlı ilk kural temiz malzeme kullanmak ve mutfakta hijyeni sağlamaktır. Sade domates püresi:
Derin dondurucuda domates saklamanın tarifi

Her şey mevsiminde harika ve ekonomiktir. Bu yüzden hem bir aile bütçesi amaçlı hem de kış mevsiminde hormonsuz organik gıdalar yeme amaçlı, yazdan hazırlıklar yapılır. Sıcakların artmasıyla Ağustos ayının ortaları ve eylül ayına denli domatesler mevsimine uyumlu olgunluğa erişir. Maliyetleri düşer. Derin dondurucuya koymak amaçlı en uyumlu süredir. Dondurucuya koymak amaçlı, yetişkin etli domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirerek veya kuşbaşı doğrayarak, tek kullanımlık poşetler şeklinde dondurucuya kaldırabilirsiniz. Yemeklerde kullanmak amaçlı, küp şeklinde doğrayın ve 2 ila 3 kepçe ölçüsünde poşetleyin. Çorbalarda kullanmak amaçlı ise robottan geçirebilirsiniz. Poşetin içerisinde havada meydana gelen kalmayacak olarak havası alın, ağız kısmını sıkıca bağlayarak ve üzerine ambalajlama tarihi yazarak derin dondurucuya kaldırın. Domatesleri donmuş veya çözdürerek kullanabilirsiniz. Çözüldükten ardından bir daha dondurulmaz ve kısa zaman içerisinde tüketilmesi gereklidir. Dondurucuda gizleme müddeti 12 aydır.
" } ] }