{ "title": "Acı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır", "image": "https://www.domates.gen.tr/images/aci-biberli-domates-sosu.jpg", "date": "22.01.2024 01:47:44", "author": "zeynep kucukyazi", "article": [ { "article": "Acı biberli domates sosu

Acı biberli domates sosunu, yapmak çok kolay ve basittir. Acının iştah açıcı yönü vardır. Genelde kahvaltılarda yenen bir yiyecektir. Eğer isterseniz siz yemeklerde de kullanabilirsiniz.

Acı biberli domates sosu için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

İlk olarak domateslerimizi kaynamış sıcak suyun içine bırakıyoruz. Böylelikle kabukların daha kolay soyulmasını sağlıyoruz. Ardından robotta domateslerimizi çıkıyoruz. Çekildikten sonra biberleri de robota atıyoruz ve ince bir hale gelene kadar çekiyoruz. Sarımsak ve maydanozları da aynı şekilde çekiyoruz. Ardından tenceremizi ocağımıza alıyoruz. Tencerenin içerisine yağımızı koyuyoruz. Ardından domateslerimizi döküyoruz 5-10 dk kaynatıyoruz ardından biberleri de ekliyoruz, onlar pişerken sarımsak ve maydanozu da unutmuyoruz ardından ekliyoruz. Sos kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Tuzu da ekleyip altını kapatıyoruz. Konserve şişelerin doldurup ağzını sıkıca kapatıp şişeleri ters çeviriyoruz. Biz bu yaptığımız işleme uyutma diyoruz. Üzerini örtüyle sarıyoruz. Bir gün boyunca bekliyor ve sonra istediğiniz zaman açıp kullanabilirsiniz. Şimdiden Afiyet olsun.
" } ] }