domates.gen.tr
domates

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Domates Püresi

Domates püresi, özellikle yaz mevsiminde kendine has kokusu ve tadı olan domatesi kış mevsiminde de sofralarımızda ve yemeklerde eksikliğini hissetmemek için domates püresi en ideal çözümdür. Genellikle yazın hazırlanan domates püreleri kışın yemeklere ayrı bir lezzet katmaktadır. Ayrıca domates püresini hazırlamak oldukça kolay ve basittir. 

Domates püresinin hazırlanışı, öncelikle mevsiminde tadına bakarak güvendiğiniz yerden size kış için yeterli gelecek kadar domatesleri alın. Özellikle domatesi seçerken kokusuna ve doğal organik olmasına özen gösterin. Bunun için mümkünse domates tarlasından alma imkanınız var ise orayı tercih edin. İlk önce domatesler güzelce yıkanarak bir kenara sularının süzmesi için alınır. En pratik yöntem domates kabuklarını soymadan blendardan geçirerek püre haline kolaylıkla getirebilirsiniz. Daha sonra kaynatacağınız tencerenin içine püre haline getirdiğiniz domatesleri ilave edin. Ocağın altını kısın ve pişmeye bırakın. Çoğunlukla domates püresi pişerken mutlaka suyunu çekene kadar arada bir karıştırılmalıdır. Suyunu çektikten sonra pişmesine yakın 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzunu ilave edin ve karıştırın. Domates püresini bir müddet daha kaynatın, koyulaştığı zaman domates püresi artık pişmiş demektir. Hazırladığınız domates püresini temiz cam kavanozların içerisine koyup kapağını kapatın ve hemen ters çevirelim.
Domates Püresi

. Özellikle domates püresini koyduğunuz kavanozları mümkünse belli bir süre zarfında kesinlikle yerinden hareket ettirmeyin. Bu arada domates püresinin tutup tutmadığını kavanozun kapağından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer kavanozun kapağı içine doğru hafifçe çukurlaşmış ise domates püresi tutmuş demektir. Ancak kapağı içine doğru esnememiş olan kavanozdaki domates püresini hemen tüketmenizde fayda vardır.

Domates püresi, özellikle domates püresinin olduğu kavanozları mutlaka güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Açılan kavanozları kullandıktan sonra kalanını mutlaka buzdolabında saklamaya özen gösterin. Domates püresini bulunduğu kavanozları özellikle kapakları alt tarafa gelecek şekilde ve karanlık yerde yaklaşık bir sene boyunca rahatlıkla saklayabilirsiniz. Kullanmak için açtığınız kavanozları en az üç gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Ancak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında yaklaşık beş gün saklayabilirsiniz. En çok dikkat edilmesi gereken husus ise mutlaka kavanozları hazırladığınızda üzerine tarihi yazmayı unutmayın. Eğer kavanozun kapağında dışa doğru bombelik oluşmuş ise o kavanozdaki domates püresini kesinlikle kullanmayın.

Yayınlanma Tarihi : 23.01.2016 13:22:06

Domates Püresi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Püresi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Domates Soslu Köfte

Domates soslu köfte, özellikle köfte çocuklar tarafından oldukça beğenilerek ve severek tüketilen bir besin kaynağıdır. Özellikle etteki protein çocukların gelişimi açısından büyük yarar sağlamaktadır. Köfteye her türlü farklı mal...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası ; Domatesin bir çok faydası olduğu bilinmektedir. Salataları, çorbaları, yemekleri, reçeli ve bir çok çeşidi yapılmaktadır. Yemeklere domates koymak, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılaya...

Domates Soslu Makarna

Domates soslu makarna, genellikle domates hemen her yemeğin içinde sıklıkla kullanılan bir besin ögesidir. Özellikle yaz aylarında en sık tüketilen domates pek çok çeşitteki nefis yemeklerin içinde kullanılmaktadır. En çok favori...

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası; Kilosuna dikkat eden hanımlar, ne yiyeceğim sıkıntısı çekenler, hem kalorisi düşük hem besleyici hemde besin değeri yüksek olan sütlü domates çorbasını denemelerini tavsiye ederim. Kolaylık temin edeceğiniz...

Şehriyeli Domates Çorbası

Şehriyeli Domates Çorbası, Sıcak çorbalar kış ayların da içimizi ısıtan yiyecekler arasındadır. Ülkemiz de birçok çorba yapılır. Hemen hemen yerşeyden de çorba yapılmaktadır. Bu çorbaları büyüklü, küçüklü herkes tüketir. Çorbalar...

Domates Suyu

Domates Suyu: Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domatesin, vücudumuza kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domateste bulun...

Kremalı Domates Çorbası

Kremalı domates çorbası, herkesin çok beğenerek tükettikleri domates çorbasının krema ilave edilip hazırlanması, çorbaya ayrı bir lezzet vermiştir. Kremalı domates çorbası tahmin edilenin aksine hazırlanması oldukça kolay bir ç...

Domates Turşusu

Domates Turşusu, Domatesi birçok yerde kullanırız. Girmediği yemek ve sos neredeyse yoktur. Domatesten yemek harici salçası ve turşusu yapılmaktadır. Domates turşusu çok güzel oluyor. Kış aylarında da çok güzel tüketiliyor. Her tü...

Konserve Domates

Konserve domates: Kış aylarında tamamen doğal yani %100 organik domates bulamıyoruz.Yazın yediğimiz tazecik içi kıpkırmızı domatesleri kış aylarında elde edemeyeceğimiz için yazdan konserve domates hazırlamak zorunda kalıyoruz...

Domates Yemeği

Domates Yemeği, Domates şüphesiz yemeklere en lezzet veren sebzelerden biri. Faydalarını birebir yaşamış biri olarak, domatesin her çeşit yemeğini denemekten çekinmedim. Gerçekten abartı değil. Düzenli ve yeterli miktarda yendiği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

domates, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018