domates.gen.tr
domates

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Domates Kabuğundan Salça Yapımı

Domates Kabuğundan Salça Yapımı; Ev yapımı salçalar oldukça lezzetlidir. Domates salçasını hep yapılır fakat domates kabuklarından  daha önce hiç salça yapılmamıştır. Domates kabuklarından salça yapmak geri dönüşüme harika bir katkıdır. Üstelik bir o kadar da lezzetli ve doğaldır. Kışlık domates sos yaparken kabuklarını sıcak olan suda çok pratik bir biçimde soyulur. Bu yol oldukça vakit kazandırır. Ev yapımı olan domates salçası, bu sene yazlıkta tanık olduğum kış hazırlıklarından, domates sos yaparken kabukları bıçak ile soyup domates kabuklarından ve çekirdek bölümlerinin de koyarak salça yaptığını gördüm. Hep beraber hazırladığımız domates sosları sonrası domates kabuklarını ve çıkardığımız çekirdek bölümlerini atmak yerine salça yapmak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak oldukça iyi bir davranıştı. Bir taraftan kışlık domates sosları hazırlarken öbür taraftan da salça imal edilmiş olundu. Şimdi biz domates kabuğundan ve çekirdek bölümlerinden nasıl salça yaptık, tarife geçelim.

Malzemeler;
  • Domatesin kabukları ve çekirdek bölümleri
    Domates Kabuğundan Salça Yapımı

  • Kaya tuzu.
  • Sıvı yağ.

Domates kabuğundan salça yapılışı; Domateslerin kabuklarını ve çekirdek bölümlerini bir kapta biriktirilir. Ardından kabukları ve çekirdekleri plastik yada cam kavanoza alınır. Üstüne kaya tuzu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılıp güneşte bekletilir. En az üç ve dört gün yada bir hafta kadar bekletilmesinin ardından domates kabuklarını ve çekirdeklerini iyice sıkarak posasını ayrılır ve tel süzgeçten geçirilir. Ve ardından temiz bir bez torbaya koyup temiz bir ızgaranın (tercihen ahşap olan bir ızgara) üstünde salçanın suyunun süzülmesi beklenilir.

Süzülen salçayı bir tepsiye yayıp, yarı gölge ve güneş olan bir noktaya konulur. Her gün, günde birkaç kez karıştırarak salça kıvamına gelmesi beklenilir.
Salça kıvama gelince temiz olan kavanozlara alınır ve üstünü örtecek kadar sıvı yağ koyarak kapağını kapatıp ışık olmayan serin bir yerde (kapalı dolap içerisinde) saklanmalıdır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 23.01.2016 13:22:22

Domates Kabuğundan Salça Yapımı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Kabuğundan Salça Yapımı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası ; Domatesin bir çok faydası olduğu bilinmektedir. Salataları, çorbaları, yemekleri, reçeli ve bir çok çeşidi yapılmaktadır. Yemeklere domates koymak, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılaya...

Domates Soslu Köfte

Domates soslu köfte, özellikle köfte çocuklar tarafından oldukça beğenilerek ve severek tüketilen bir besin kaynağıdır. Özellikle etteki protein çocukların gelişimi açısından büyük yarar sağlamaktadır. Köfteye her türlü farklı mal...

Kremalı Domates Çorbası

Kremalı domates çorbası, herkesin çok beğenerek tükettikleri domates çorbasının krema ilave edilip hazırlanması, çorbaya ayrı bir lezzet vermiştir. Kremalı domates çorbası tahmin edilenin aksine hazırlanması oldukça kolay bir ç...

Şehriyeli Domates Çorbası

Şehriyeli Domates Çorbası, Sıcak çorbalar kış ayların da içimizi ısıtan yiyecekler arasındadır. Ülkemiz de birçok çorba yapılır. Hemen hemen yerşeyden de çorba yapılmaktadır. Bu çorbaları büyüklü, küçüklü herkes tüketir. Çorbalar...

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası; Kilosuna dikkat eden hanımlar, ne yiyeceğim sıkıntısı çekenler, hem kalorisi düşük hem besleyici hemde besin değeri yüksek olan sütlü domates çorbasını denemelerini tavsiye ederim. Kolaylık temin edeceğiniz...

Domates Suyu

Domates Suyu: Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domatesin, vücudumuza kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domateste bulun...

Domates Soslu Makarna

Domates soslu makarna, genellikle domates hemen her yemeğin içinde sıklıkla kullanılan bir besin ögesidir. Özellikle yaz aylarında en sık tüketilen domates pek çok çeşitteki nefis yemeklerin içinde kullanılmaktadır. En çok favori...

Konserve Domates

Konserve domates: Kış aylarında tamamen doğal yani %100 organik domates bulamıyoruz.Yazın yediğimiz tazecik içi kıpkırmızı domatesleri kış aylarında elde edemeyeceğimiz için yazdan konserve domates hazırlamak zorunda kalıyoruz...

Domates Yemeği

Domates Yemeği, Domates şüphesiz yemeklere en lezzet veren sebzelerden biri. Faydalarını birebir yaşamış biri olarak, domatesin her çeşit yemeğini denemekten çekinmedim. Gerçekten abartı değil. Düzenli ve yeterli miktarda yendiği...

Fırında Domates

Fırında Domates; Özellikle benim gibi kahvaltılarda, yemeklerde renk ve tat katacak göze de hitap edecek lezzetler arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Ben genelde sabah kahvaltılarında yanında yeşilliklerle servis yapıyorum ve...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

domates, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018